4 Facebookhacks die je waarschijnlijk nog niet kende
De populaireit van Facebook is onbetwistbaar. En dus blijft de sociale netwerksite zich continu vernieuwen. Maar daardoor is het overzicht van wat allemaal mogelijk is soms moeilijk te bewaren. Gelukkig zijn er een heleboel Facebook hacks die het online leven makkelijker maken. Een overzichtje.
Stuur privéberichten zonder de Messenger app te downloaden
Niemand wil een aparte app downloaden om toegang te hebben tot je Facebook berichten. Gelukkig is er een manier om dat te omzeilen. Ga in de browser van je iPhone naar de mobiele site van Facebook. Open de berichtenpagina. Vervolgens klik je het 'delen'-icoontje open en tap je op 'zet in beginscherm'. Vanaf nu heb je vanuit je homescreen snel toegang tot je berichten zonder een aparte app (die de batterijduur overigens ontzettend verkort) te downloaden.
Verander je relatiestatus in het geheim
Je relatiestatus veranderen zonder dat al je 500 kennissen plots op de hoogte zijn van jouw gevoelsleven? Dat kan. Ga naar de info-pagina op je profiel. Vervolgens open je het tabblad 'familie en relaties' en klik je naast je huidige status op bewerken. Verander daarbij je privacy instellingen naar 'alleen ik'. Pas dan je status aan en druk op bewaren.
Synchroniseer je Facebook kalender met de Google kalender
Tegenwoordig hebben we allemaal een hoop verschillende agenda's. Eentje op Faebook, een Google-kalender en voor de liefhebbers ook nog een papieren versie. Het overzicht is dan soms een beetje zoek. Gelukkig kan je je Facebook- en Google-kalender aan elkaar koppelen. Hoe? Ga naar het tabblad 'Evenementen' en open de kalender. Ga naar het evenment in kwestie, klik op de drie bolletjes en vervolgens op exporteren. Selecteer of je het evenement wil opslaan in een kalender of verzenden via e-mail. Zo simpel is het!
Meld jezelf overal af
Ben jij zo iemand die zich steeds vergeet af te melden en daardoor geplaagd wordt door genante statusupdates? Geen nood, de oplossing is er! Ga naar Instellingen en klik op het tabblad 'Beveiliging'. Hier kan je instellen om per SMS verwittigd te worden wanneer een nieuwe computer of telefoon op jouw account probeert in te loggen. Ook kan je zien op welke apparaten je allemaal bent aangemeld en kan je jezelf -indien nodig- afmelden.