Facebook pakt spam aan
Facebook heeft de regels voor het automatisch delen van de activiteiten van gebruikers op Facebook-apps verscherpt. Facebookgebruikers die uit nieuwsgierigheid op een link klikken en erachter komen dat het vervelende spam is, delen die link vanaf nu niet meer meteen met anderen.
Volgens de nieuwe regels moet iemand iets minstens 10 seconden bekeken of gelezen hebben voor het via Facebook met anderen wordt gedeeld, meldt website TechCrunch. Als een link leidt naar spam, zullen de meeste mensen dat binnen 10 seconden doorhebben en de pagina sluiten, waarna de link niet op hun tijdslijn verschijnt.
Meldingen
Apps met video's erop die via Facebook worden gebruikt, zijn nu verplicht om te melden dat ze activiteiten van hun gebruikers automatisch delen. Ook moeten ze de gebruiker de mogelijkheid bieden om het automatisch delen uit te zetten. Vooral videosites als Viddy en Socialcam bevatten vaak links die een misleidende titel hebben meegekregen en een vorm van spam blijken te zijn.
Ontwikkelaars
Tot nu toe vertrouwde Facebook er nog op dat ontwikkelaars van apps de privacy van de gebruikers zouden respecteren, maar in de praktijk blijkt dat echter vaak niet te gebeuren.