Met Dmail kun je mailtjes vernietigen ná het versturen
Sinds kort is er een handige optie beschikbaar om je mailtjes na verloop van tijd automatisch uit de inbox van de ontvanger te laten verdwijnen.
Vorige maand kwam Google zelf al met de optie om 30 seconden na het verzenden de mail toch te annuleren. Handig als je je na het versturen realiseert dat je de gênante mail naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Nu is er echter ook een Chrome-extensie gemaakt waarmee je mails een uur, dag of bijvoorbeeld een week later nog kan verwijderen uit de inbox van de ontvanger.
Dmail zorgt dat alle mails die je stuurt versleuteld of ontsleuteld zijn, waardoor de ontvanger ze in een apart scherm moet bekijken (tenzij deze ook de extensie heeft geïnstalleerd). Mocht je spijt hebben van het versturen van de mail, dan versleutelt Dmail de boodschap, zodat niemand hem meer kan lezen. De ontvanger krijgt vervolgens het bericht dat de mail niet langer beschikbaar is. Je kunt zelfs instellen dat je mail automatisch verwijderd wordt na een bepaalde tijdsperiode.